ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΤΗΣ "ΜΑΧΗΤΙΚΗΣ ΤΣΑΜΠΟΥΝΑΣ" ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΩ ΠΩΣ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΜΗΝΑ (ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ) ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ "ΑΓΡΑΝΑΠΑΥΣΗ" ΛΟΓΩ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΚΤΗ ΤΗΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΓΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΣ ΒΕΒΑΙΩΣ ΛΟΓΟΥΣ. ΕΙΣ ΤΟ ΕΠΑΝΕΙΔΕΙΝ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΜΑΡΤΙΟ. ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΕΣΤΕ ΒΕΒΑΙΟΙ ΠΩΣ Η ΕΛΛΑΔΑΡΑ ΜΑΣ ΟΔΕΥΕΙ ΑΠΟ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΕΝΕΣ ΝΤΟΠΙΕΣ ...ΚΑΣΣΑΝΔΡΕΣ ΤΟΥ ΠΑΛΙΟΥ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ-ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΚΑΙ ΜΙΝΤΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΔΙΑΛΑΛΟΥΝ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ.
30 Ιαν 2018
29 Ιαν 2018
ΠΡΩΤΗ … «ΑΓΡΙΑ» ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ!
Δημοσιεύθηκε 29 Ιανουαρίου 2018 16:45 στην κατηγορία ΔΙΕΘΝΗ
66
0
0
0
0
0
0
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Όπως φαίνεται οι Αμερικανοί άρχισαν να χάνουν την υπομονή τους με τον Ερντογάν και σήμερα ήρθε η πρώτη, πολύ αυστηρή όπως χαρακτηρίστηκε από τα ίδια τα τουρκικά ΜΜΕ, προειδοποίηση προς την Άγκυρα να σταματήσει τις προκλητικές της κινήσεις στην Συρία.
Όπως αναφέρεται ο Αμερικανός στρατηγός Joseph Votel, (γεράκι) ,διοικητής των αμερικανικών δυνάμεων στην Μέση Ανατολή, αναφερόμενος στις απειλές του Ερντογάν ότι θα προχωρήσει στην περιοχή του Menbiç και θα εκδιώξει τους Αμερικανούς από τις βάσεις τους στην περιοχή γιατί στηρίζουν τους Κούρδους, απέστειλε αυστηρή προειδοποίηση προς την Άγκυρα να μην κάνει το ατόπημα γιατί θα… το μετανιώσει πολύ πικρά!
Οι δηλώσει αυτές του Αμερικανού στρατηγού ήρθαν μετά την απειλή του Ερντογάν το περασμένο Σαββάτο προς τους Αμερικανούς να αποχωρήσουν αμέσως από την περιοχή γιατί θα εισβάλει η Τουρκία, καθώς και από την δήλωση του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαούσολγου, ότι οι Αμερικανοί θα πρέπει να σταματήσουν αμέσως να στηρίζουν τους «τρομοκράτες», (Κούρδους).
Τα πράγματα όπως φαίνεται άρχισαν να «θερμαίνονται» επικίνδυνα.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr
«Θα υπηρετήσουμε την
κυβερνητική εντολή μέχρι
τέλους», ξεκαθάρισε ο
Καμμένος (video)
- «Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες συμμετέχουμε στα συλλαλητήρια»
- «Εμπιστευόμαστε τον κ. Κοτζιά να διαπραγματευθεί, επιθυμούμε λύση, αλλά με τον απαράβατο όρο που εμείς θέτουμε»
- Αιχμές Καμμένου για τη θέση της ΝΔ σχετικά με το Σκοπιανό
Ξεκάθαρος στη γραμμή ότι δεν αποδέχεται το όρο «Μακεδονία» στην ονομασία της ΠΓΔΜ εμφανίστηκε ο Πάνος Καμμένος μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της ΚΟ των ΑΝΕΛ, ενώ παράλληλα έβαλε τέλος στα σενάρια περί κυβερνητικής αστάθειας: «Οι ΑΝΕΛ κάναμε μία έντιμη συμφωνία με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και αυτή την έντιμη συμφωνία θα την τιμήσουμε μέχρι το τέλος, μέχρι το τέλος της τετραετίας», ξεκαθάρισε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
Όπως σημείωσε, «κρατούμε τη θέση μας να μην υπάρχει ο όρος Μακεδονία ή παράγωγό της. Οι ΑΝΕΛ κρατούν ως θέση την απόφαση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών το 1992». «Εμπιστευόμαστε τον κ. Κοτζιά να διαπραγματευθεί, επιθυμούμε λύση, αλλά με τον απαράβατο όρο που εμείς θέτουμε», πρόσθεσε ο κ. Καμμένος.
«Θεωρούμε ότι σε σύντονο χρονικό διάστημα ο κόσμος θα αντιληφθεί τη σημασία αυτής της συνεργασίας», συμπλήρωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και απάντησε στη ΝΔ αφήνοντας αιχμές:
«Σε εκείνους που κάνουν σενάρια αλλά και στην αξιωματική αντιπολίτευση. Η δική μας θέση είναι καθαρή. Εκείνοι είναι που πρέπει να αποφασίσουν με ποια πολιτική είναι. Με τις θέσεις του Βουκουρεστίου, τη θέση του κ. Καραμανλή ή τη θέση που εκφράζει δημόσια ο κ. Μητσοτάκης; Ας λύσουν αυτοί τα προβλήματά τους και ας παρακολουθήσουν το κυβερνητικό έργο».
«Δεν πιστεύω ότι στη σύνοδο του ΝΑΤΟ θα έχουν προχωρήσει τόσο πολύ οι διαπραγματεύσεις», συμπλήρωσε.
Ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε επίσης στις συνταγματικές αλλαγές που πρέπει να γίνουν στην ΠΓΔΜ, αναφέροντας: «Η συνταγματική κατοχύρωση είναι απόλυτα συνδεδεμένη με τη χρήση του ονόματος ‘Μακεδονία’», ενώ σχετικά με τα συλλαλητήρια υπογράμμισε:
«Τα συλλαλητήρια τα διοργανώνουν οι πολίτες. Εμείς συμμετέχουμε. Οι συμμετέχοντες είναι έλληνες πολίτες που εκφράζουν μια εθνική θέση και βοηθούν την εθνική διαπραγμάτευση. Εγώ θα λείπω την Κυριακή αλλά η οικογένειά μου θα πάει».
Το σχετικό απόσπασμα:
ΠΩΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;
1
0
0
0
0
0
0
Αναρωτηθήκατε άραγε ποτέ, τι έρχεται στο μυαλό των ξένων και ειδικά αυτών που δεν ξέρουν και πολλά πράγματα, όταν ακούν τη λέξη Ελλάδα; Έχετε άραγε ρωτήσει να το διαπιστώσετε;
Κατά σειρά αξιολόγησης και ανάλογα με τις γνώσεις του ξένου έρχεται στο μυαλό του:
1) Ο Παρθενώνας
2) Η Δημοκρατία
3) Ο Αλέξανδρος ο Μέγας
4) Ορισμένοι φιλόσοφοι της αρχαιότητας
5) Η επανάσταση του 21
6) Τα νησιά του Αιγαίου
7) Η χρεοκοπία και η διαφθορά
2) Η Δημοκρατία
3) Ο Αλέξανδρος ο Μέγας
4) Ορισμένοι φιλόσοφοι της αρχαιότητας
5) Η επανάσταση του 21
6) Τα νησιά του Αιγαίου
7) Η χρεοκοπία και η διαφθορά
Αναρωτιέμαι:
Ποιο από αυτά πρέπει να κρατήσουμε και ποιο να πετάξουμε; Και αυτό γιατί τώρα τελευταία ακούγονται φωνές για παραχωρήσεις της ιστορίας μας.
Ποιο από αυτά πρέπει να κρατήσουμε και ποιο να πετάξουμε; Και αυτό γιατί τώρα τελευταία ακούγονται φωνές για παραχωρήσεις της ιστορίας μας.
Ποιος κερδίζει από τη μη λύση στο Σκοπιανό – Το υπόγειο «παιχνίδι» της Τουρκίας
Το φάντασμα της «μη λύσης» στο Μακεδονικό στοιχειώνει την εξωτερική πολιτική της χώρας αφού επί δεκαετίες το θέμα μένει άλυτο.
Οι υποστηρικτές της «μη λύσης» ποτέ δεν αναρωτιούνται ποιά είναι τα αρνητικά αποτελέσματα που έχουν προκληθεί διατηρώντας αυτή την εθνική εκκρεμότητα επί 26 χρόνια.
Τώρα μπορεί να επιλυθεί το Μακεδονικό σε μια ομολογουμένως καλή ιστορική συγκυρία όπου επικρατούν σε σημαντικό βαθμό οι διαλλακτικές φωνές μέσα στα Σκόπια και είναι ορατό το ενδεχόμενο να επιλυθεί το θέμα με βάση την εθνική γραμμή που έχει διαμορφωθεί από το 2007 από τον Κώστα Καραμανλή.
Και πρέπει να κατανοήσουμε ότι η διαιώνιση της μη λύσης συμφέρει μόνον τα Σκόπια που παγιώνουν ακόμη περισσότερο παγκοσμίως την ταύτιση της λέξης Μακεδονία με το γειτονικό κράτος.
«Ο στρατός της πΓΔΜ μιλάει… τουρκικά»
Το παλαιότερο και το σοβαρότερο think tank της Γερμανίας, το Stiftung Wissenschaft und Politik (SWP), σε ανάλυσή του (Δεκέμβριος 2016) για την διείσδυση της Τουρκίας στα Βαλκάνια σημείωνε για την αυξανόμενη επιρροή της ιδιαίτερα στο κομμάτι του στρατού: «… οι περισσότεροι αξιωματικοί του στρατού της “Μακεδονίας” μιλούν τουρκικά παρά αγγλικά».
Αυτό είναι μόνον ένα από τα αποτελέσματα της εξαιρετικά έντονης προσπάθειας διείσδυσης της Τουρκίας στην πΓΔΜ από το 1992 έως σήμερα.
Μια προσπάθεια που έχει χτιστεί σε πολλούς τομείς απευθείας (οικονομικά, πολιτικά, θρησκευτικά κ.α), είτε εμμέσως από τις πάνω από 50 τουρκικές μη κυβερνητικές οργανώσεις που αλωνίζουν τις πόλεις και τα χωριά της πΓΔΜ, διοργανώνουν συνεχώς εκδηλώσεις, ομιλίες, εκατοντάδες υποτροφίες, προάγοντας την πολιτιστική, πολιτική και κοινωνική προπαγάνδα της Αγκυρας.
Κι αυτό δεν είναι τυχαίο αφού η πΓΔΜ, το Κόσοβο, η Αλβανία και η Βοσνία είναι η αιχμή του δόρατος της βαλκανικής πτυχής του επεκτατικού ρόλου της Τουρκίας που επί Ερντογάν ντύθηκε με νεο-οθωμανικό χαρακτήρα προστασίας τουρκικών και μουσουλμανικών πληθυσμών στην περιοχή.
Ο διακαής πόθος της Τουρκίας για «μη λύση»
Η Άγκυρα μόνο αρνητικά βλέπει την προοπτική προσέγγισης των Σκοπίων με την Αθήνα. Περαιτέρω συνεργασία των δύο χωρών (δηλαδή εκτός της οικονομίας όπου υπάρχει πραγματική ελληνική διείσδυση) και σε άλλους τομείς, ενοχλεί σφόδρα την Τουρκία που αποτελεί τον ένθερμο υποστηρικτή της μικρής αυτής χώρας στα διεθνή φόρα προς το ΝΑΤΟ είτε προς άλλους οργανισμούς με το αζημίωτο φυσικά.
Η Τουρκία εκτός των άλλων πολιτικών ωφελημάτων που έχει καταφέρει σε διπλωματικό επίπεδο, είναι ότι τα Σκόπια αντιπροσωπεύονται στο Ιράν, την Κιργιζία, την Σαουδική Αραβία και στο Ουζμπεκιστάν από τις αντίστοιχες διπλωματικές αποστολές της Άγκυρας.
Όμως η μεγαλύτερη διπλωματική επιτυχία της Τουρκίας είναι ότι η πΓΔΜ είναι η μοναδική χώρα στην ευρωπαϊκή ήπειρο συνολικά, που δεν έχει διπλωματικές σχέσεις με την Κύπρο.
Όταν το 2000 η κυβέρνηση των Σκοπίων είχε προαναγγείλει ότι θα προχωρήσει σε διπλωματικές σχέσεις με την Κύπρο, ο Τούρκος πρέσβης είχε βγει σε τοπικά κανάλια και είχε απειλήσει ότι θα κλείσει η πρεσβεία της Τουρκίας στα Σκόπια.
Οσο λοιπόν το θέμα δε λύνεται, πολύ απλά η Ελλάδα παίζει το παιχνίδι της Τουρκίας. Όχι φυσικά θέλοντας το, αλλά αντικειμενικά. Στην πολιτική, όπως και στη Φύση δεν υπάρχουν «κενοί χώροι».
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)