"ΤΣΑΜΠΟΥΝΑ"; ΒΡΕ ' ΣΕΙΣ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΡΟΟΡΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ ΕΤΟΥΤΗΣ ΤΗΣ ΔΥΣΜΟΙΡΗΣ ΧΩΡΑΣ; ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΑ ΚΑΛΑ ΜΑΣ; ΒΡΕ ΣΕΙΣ ΔΕΞΙΟΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΨΑΧΝΑΤΕ ΕΤΟΥΤΟΝ ΝΕ ΝΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ;ΟΥΤΕ ΣΤΑ ΣΑΚΚΟΥΛΑΚΙΑ ΤΟΥ ΠΑΛΙΟΥ " ΚΛΙΝ" ΝΑ ΄ΤΑΝ! ΘΟΥ ΚΥΡΙΕ...
ΣΟΚ! Είναι τρελός; – Είπε: «Οι άνθρωποι κάηκαν γιατί δεν φόραγαν βρεγμένες μπλούζες» (βίντεο)
Άφωνος ο ελληνικός λαός έχει μείνει από τον πανέξυπνο «γόνο» που θέλει να κυβερνήσει τη χώρα μας. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης, δήλωσε ότι οι άνθρωποι στο Μάτι κάηκαν επειδή δεν φορούσαν μακρυμάνικες μπλούζες και μάλιστα βρεγμένες.
Μάλιστα, όπως επεσήμανε με αυταρέσκεια, αυτή την πληροφορία του την έδωσε ένα παιδί που νοσηλευόταν στο «Νοσοκομείο Παίδων».
Δηλαδή, υιοθέτησε ως συμβουλή λόγια που άκουσε από μικρό παιδί, ότι δηλαδή «κάηκα επειδή δεν φορούσα μπλούζα», και στη συνέχεια έδωσε την ίδια συμβουλή στον ελληνικό λαό.
Πόσο επικίνδυνος μπορεί να είναι αυτός ο άνθρωπος; Πόσο;
Πόσο επικίνδυνος μπορεί να είναι κάποιος ότι ένα απλό ύφασμα εάν είναι μάλιστα και βρεγμένο προστατεύει από τη φωτιά;
Προσέξτε, υιοθέτησε τα λόγια ενός μικρού παιδιού και όχι κάποιου ειδικού. Προφανώς γιατί και το δικό του μυαλό βρίσκεται σε νηπιακή κατάσταση και σε αυτό το επίπεδο επικοινωνεί.
Αυτός ο ανίδεος «γόνος», που επαίρεται ότι διαθέτει το καλύτερο βιογραφικό στη χώρα, αγνοεί ότι η μπλούζα -ακόμα και η βρεγμένη όπως ισχυρίστηκε με βεβαιότητα επειδή έτσι του είπε ένας εγκαυματίας «πιτσιρικάς»- δεν προστατεύει από την πυρκαγιά.
Είναι κοινή λογική ότι δεν προστατεύει από την πύρινη λαίλαπα μια βρεγμένη μακρυμάνικη μπλούζα.
Αλλά ούτε και φαίνεται να απασχόλησε το απλοϊκό μυαλό του γιατί οι πυροσβέστες σπεύδουν με πυρίμαχες στολές και όχι με… βρεγμένες μπλούζες.
Επίσης, αυτός ο άνθρωπος, αυτός ο «γόνος», που δήλωνε τα παραπάνω με ύφος ικανοποίησης χαμογελαστού παλιάτσου, δεν γνωρίζει καν ότι βρέθηκαν πτώματα πλήρως απανθρακωμένα, ότι αναπτύχθηκαν θερμοκρασίες που έλιωσαν μέχρι και τις ζάντες των αυτοκινήτων και τις ρευστοποίησαν σε υγρό μέταλλο.
Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη αποτελεί βεβαιότητα ότι οι βρεγμένες μακρυμάνικες μπλούζες προστατεύουν από τα εγκαύματα και από την πύρινη λαίλαπα.
Είναι πρωτοφανές αυτό που ζούμε, είναι πρωτοφανή αυτά που ακούμε! Ακούμε ηλιθιότητες!
Και είναι τόσο ανόητος ο άνθρωπος αυτός, που κατηγόρησε με το γνωστό μητσοτακέικο υφάκι το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας επειδή δεν διδάσκει στα παιδιά ότι εάν φοράνε βρεγμένες μπλούζες δεν καίγονται.
Όταν η ανοησία, η βλακεία και η ηλιθιότητα αποτελούν την εναλλακτική πρόταση εξουσίας για τον τόπο μας, τότε όλοι μας οφείλουμε να προβληματιστούμε πάρα πολύ σοβαρά για το τι μας περιμένει εάν αυτός με το «καλύτερο βιογραφικό στη χώρα» γίνει ποτέ πρωθυπουργός.
Το βίντεο που θα δείτε αποτελεί εικόνα από ένα φρικιαστικό μέλλον.
Εάν θέλετε να το ζήσετε, ψηφίστε τον. Αυτόν και τον θίασό του.
Η δήλωση ΣΟΚ στο 19.06 του βίντεο που ακολουθεί:
Οι επόμενοι νεκροί
Για να μη βαυκαλιζόμαστε, οι επόμενοι νεκροί θα βρεθούν κάπου ανάμεσα στις 100.000 στρέμματα δάσους που έχουν χτιστεί στην Αττική. Θα βρεθούν στον Μαραθώνα, στη Ραφήνα, τη Λούτσα, στον Ωρωπό. Πρόκειται για 100.000 στρέμματα δάσους που σύμφωνα με τους δημάρχους της περιοχής αποτελούν «οικιστικές πυκνώσεις», το τελευταίο εφεύρημα της πολιτείας προκειμένου οι οικισμοί που χτίστηκαν παρανόμως μέσα στα δάση να εξαιρεθούν από τους δασικούς χάρτες και να σωθούν… Μόνο που θα σωθούν οι οικισμοί, όχι οι άνθρωποι. Στην επόμενη μεγάλη φωτιά, στα επόμενα εννέα μποφόρ και ενώ θα ψάχνουμε εάν τα αεροπλάνα πέταξαν και εάν οι πυροσβέστες έφτασαν εγκαίρως. Και ενώ θα ψάχνουμε εάν ήταν εμπρηστής, καταπατητής, πυρομανής ή ξένος πράκτορας, κάποιοι θα ψάχνουν τους αγνοούμενούς τους και κάποιοι άλλοι τους νεκρούς
Independent: Πώς η ελληνική ακροδεξιά προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τις πυρκαγιές
«Οι επικριτές στο εσωτερικό της χώρας αλλά και στο εξωτερικό ήδη χρησιμοποιούν την καταστροφή για πολιτικά παιχνίδια, διεκδικώντας επαίνους για τους ίδιους, που επισκιάζουν τους πραγματικούς ήρωες – συμπεριλαμβανομένων και των μεταναστών», γράφει η βρετανική εφημερίδα Independent.
«Οι χώρες της Ε.Ε. προσέρχονται σε βοήθεια. Ξανά», δήλωσε στο Twitter ο πρώην ΥΠΕΞ της Σουηδίας, Καρλ Μπιλντ ενώ 400 Έλληνες πυροσβέστες διακινδύνευαν τη ζωή τους στη μάχη με τις φλόγες.
«Δεν ήταν η Ρωσία που διέσωσε την Ελλάδα τρεις φορές στη σειρά», απάντησε η Πρεσβεία της Ολλανδίας στην Αθήνα σε χρήστη που ανέφερε ότι ρωσικά πυροσβεστικά αεροσκάφη θα μπορούσαν να βοηθήσουν».
Στη συνέχεια, το tweet διεγράφη.
Στο εσωτερικό, η Χρυσή Αυγή επεδίωξε αντίστοιχα να ενδυθεί μεσσιανική δόξα. Μέλη της φορώντας μπλούζες του κόμματος εμφανίστηκαν μέσα στις φλόγες αλλά μόνο για το χρονικό διάστημα που ο βουλευτής του κόμματός του έδινε συνέντευξη.
Αυτός ισχυρίστηκε ότι αναπλήρωναν το κενό της κυβέρνησης η οποία κατά τις δηλώσεις του είχε εξαφανιστεί. Ο πραγματικός χαρακτήρας της ελληνικής ακροδεξιάς ήταν εμφανής αλλού.
Τρία μέλη της συνελήφθησαν για λεηλασία κατοικιών των πυρόπληκτων ενώ άλλη ομάδα φασιστών επιτέθηκε σε μετανάστες στη Θεσσαλονίκη. Όμως οι πραγματικοί ήρωες δεν ενδιαφέρονταν να εμφανιστούν στην τηλεόραση.
Η βρετανική εφημερίδα αναφέρεται στη συνεισφορά των πολιτών -μεταξύ των οποίων φυλακισμένοι-, Ρομά και μετανάστες που βοήθησαν παντοιοτρόπως, στους οποίους η Χρυσή Αυγή στρέφει το δηλητήριό της.
Αλλά και στο εξωτερικό, οι υποτιθέμενοι εχθροί μας, όπως η «μακεδονική» κυβέρνηση με χρηματική προσφορά αλλά και η Τουρκία με μηνύματα αλληλεγγύης στις εφημερίδες της, εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους.
Ο Independent υποστηρίζει ότι δεν χρειάζεται να γίνει μία καταστροφή για να μας θυμίσει ότι ο εχθρός δεν είναι οι γείτονές μας αλλά αυτοί που επιδιώκουν να σπείρουν φόβο και μίσος.
Στην περίπτωση της Αττικής, οι κάτοικοι αρνήθηκαν τη βοήθεια της Χρυσής Αυγής. Η υπόλοιπη Ευρώπη ίσως θα πρέπει να σκεφτεί το παράδειγμά της πριν κλείσει τις πόρτες σε αυτούς που έχουν ανάγκη. Μία μέρα ενδεχομένως να είναι αυτοί που θα τους βοηθήσουν, καταλήγει η βρετανική εφημερίδα.
Όσιος Ευδόκιμος ο Δίκαιος
Άγιος της Ορθόδοξης Εκκλησίας, η μνήμη του οποίου εορτάζεται στις 31 Ιουλίου. Την ημέρα αυτή γιορτάζει ο Ευδόκιμος.
Ο Ευδόκιμος καταγόταν από την Καππαδοκία κι έζησε επί βασιλείας του βυζαντινού αυτοκράτορα Θεόφιλου (829-842), ο οποίος τον τίμησε με το στρατιωτικό αξίωμα του Κανδιδάτου. Πέθανε σε ηλικία 33 ετών από βαριά ασθένεια.
Κατά τη διάρκεια της σύντομης ζωής του διακρίθηκε για το φιλανθρωπικό του έργο και ήταν γνωστός για το δίκαιο χαρακτήρα του.
Απολυτίκιο
Εκ γης ο καλέσας σε, προς αιωνίους μονάς, τηρεί και μετά θάνατον αδιαλώβητον, το σώμα σου, Άγιε, συ γαρ εν σωφροσύνη, και σεμνή πολιτεία, μάκαρ επολιτεύσω, μη μολύνας την σάρκα· διό εν παρρησία Χριστώ, πρέσβευε σωθήναι ημάς.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Δήμαρχος Ραφήνας: Θέλουν να μου ρίξουν τις ευθύνες για την μη εκκένωση. Ο δήμαρχος Ραφήνας - Πικερμίου υπογράμμισε ότι όταν μια πυρκαγιά μαίνεται σε δύο ή περισσότερους Δήμους η πολιτική ευθύνη για εκκενώσεις μεταφέρεται στην Περιφέρεια, προσθέτοντας πως αρμόδιο πρόσωπο του είπε εκείνη την ημέρα ότι την ευθύνη για την εκκένωση έχει η Πυροσβεστική.
Η γυναίκα έπρεπε να ονομαστεί αστάθεια και όχι γυναίκα.
Γουίλιαμ Σέξπιρ
Άγγλος θεατρικός συγγραφέας .
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...
1801: Ο λόρδος Έλγιν μεταφέρει την πρώτη μετόπη από τα Μάρμαρα του Παρθενώνα στο Λονδίνο.
1856: Mε βασιλικό διάταγμα του Όθωνααπαγορεύεται το κάπνισμα στους δημόσιους κλειστούς χώρους. Αιτία της απαγόρευσης αποτέλεσε ο κίνδυνος πυρκαϊάς. Η Ελλάδα είναι από τις πρώτες χώρες που δημιουργούν θεσμικό πλαίσιο για την απαγόρευση του καπνίσματος.
1984: Η κυβέρνηση Παπανδρέου ανακοινώνει την απόφασή της να προχωρήσει στην αγορά μαχητικών Mirage-2000 και F-16 για την ελληνική Πολεμική Αεροπορία («αγορά του αιώνα»).
Αμερικανίδα χημικός, που εφηύρε την πολυπαραφενυλενοτερεφθαλαμίδη, γνωστότερη με την εμπορική επωνυμία κέβλαρ (kevlar). Πρόκειται για ένα ελαφρύ πλαστικό με την αντοχή ατσαλιού, που χρησιμοποιείται κυρίως στην κατασκευή αλεξίσφαιρων γιλέκων.
Η Στέφανι Κουόλεκ (Stephanie Kwolek), παιδί πολωνών μεταναστών, γεννήθηκε στις 31 Ιουλίου 1923 στο Νιου Κένσιγκτον της Πενσυλβανίας. Σπούδασε χημεία στο πανεπιστήμιο Κάρνεγκι Μέλον του Πίτσμπουργκ και σκόπευε να συνεχίσει τις σπουδές της στην ιατρική, που θα της απέφερε περισσότερα λεφτά, όπως πίστευε.
Μία απρόσμενη πρόταση από τη μεγάλη χημική βιομηχανία DuPont το 1946 δεν θα μπορούσε να την απορρίψει εύκολα. Εντάχθηκε στο επιστημονικό δυναμικό της εταιρείας με τις πολλές ανακαλύψεις (nylon, teflon, lycra κ.ά.) και το 1964 ήταν η δική της σειρά να γίνει γνωστή με την ανακάλυψη του κέβλαρ, που ήταν μια «ευτυχής σύμπτωση», όπως έλεγε η ίδια, καθώς εκείνη την περίοδο προσπαθούσε να βρει κάποιο υλικό που να ενισχύει τα ελαστικά των αυτοκινήτων και να είναι πιο οικονομικό και πιο ελαφρύ από όσα χρησιμοποιούνταν παλαιότερα.
Η Κουόλεκ δεν αναμίχθηκε στις πρακτικές εφαρμογές της ανακάλυψή της (αλεξίσφαιρο γιλέκο, προστατευτικές στολές, αθλητικός εξοπλισμός, αμαξώματα Φόρμουλα 1, ελαστικά αυτοκινήτων), ούτε επωφελήθηκε οικονομικά απ’ αυτή, καθώς η πατέντα ανήκε στη DuPont.
Η Στέφανι Κουόλεκ πέθανε στις 18 Ιουνίου 2014, σε ηλικία 90 ετών.